Német partnerünkLink a gyártó oldalára  
HW PÓTKOCSI - CONOW - HW PÓTKOCSI - CONOW, mediaweb CONOW
HW PÓTKOCSI
Főoldal
Magunkról
Gyártási program
Látogatók: 228903

 
 
 
 
 
 
 
 
 
12 és 15 tonna össztömegHW 80 teherbírásának növelése 15t összsúlyig, 25km/h vagy 40km/h, átszerelés háromoldalra bilentésre Nyomtat
(Magyarországon még nincsen bevezetve)

 A HW 80 háromoldalra, valamint kétoldalra billenős pótkocsi fejlesztése a HW 80 futómű alapjaira a Werdaui Járműgyár mérnökcsoportjának köszönhető, ismertebb nevén a régi HW 80 gyártója

A billenőhíd hordozó szerkezete nagyszilárdságú finomszemcsés acélból készül. A keret és a plató megerősítésre, ill. átméretezésre került. A három és kétoldalra billentő pótkocsikat erősített oldalakkal, mély bordázattal és rakoncával hosszirányban osztottan gyártjuk.
Az oldalfalak kihajlása szinte lehetetlen. A felépítmény repcénél is garantáltan szóródás mentes.
Mindkét pótkocsi típus központi zárású lengő oldalfalakkal van ellátva.
  
 HW 80 háromoldalra billenő, T 31 G4 feltöltő csigával
        A felépítmény méretei:
Hossz: 5200 mm, szélesség: 2340 mm, térfogat: 14,6 m3
 HW 80 kétoldalra billenő, felépítmény 4. változat,
      rászerelt csúszdával garatba való ürítéshez
     A felépítmény méretei:
Hossz: 5200 mm, magasság: 1200 mm, szélesség: 2340 mm, térfogat 14,6 m3

A HW 80 és HW 60 pótkocsik speciális felépítményei javításhoz és felújításhoz Nyomtat
Egy sor speciális felépítménnyel biztosítjuk vevőink számára, hogy pótkocsiparkjukat modernizálják és a legújabb műszaki szintre emeljék.
A komplett felépítmények alkalmazásával pótkocsija néhány fogással majdnem új járművé alakítható, amely bármelyik vezető pótkocsi gyártó cég termékével felveszi a versenyt. A megtakarítás egy új beruházással szemben mintegy 50 %.

Billenőplató oldalfalakkal és hagyományos nyitószerkezet HW 80 és HW 60 típusokhoz: 1. Változat Nyomtat
 Ez a változat a hagyományos felépítmény, amit már a HW 80 és HW 60 pótkocsiknál jól ismernek. Sokoldalúan használható, pl. gabona, istállótrágya vagy építési törmelék szállításához. A felső oldalfalak rövid idő alatt leszerelhetők. 
 Előnyök: Ürítésnél a nyitott alsó oldalfal kifolyó csúszdaként szolgál, távol tartja az anyagot a kerekektől; kifejezetten előnyös fogadó garatba való ürítéskor
A felépítmény javítási igénye kicsi, mivel csak a sérült oldalfalat kell cserélni.

 
 Hátrányok: A felépítmény a 8 oldalfal miatt meglehetősen labilis és tömítetlen. Gabonafélék szállításakor külön tömítést igényel. Hosszabb használat esetén az oldalfalak kigörbülhetnek.
 A hagyományos billenőhíd, oldalfalak, nyitószerkezet
Méretek: hossz: 5200 mm, szélesség 2340 mm
térfogat: 10,7m3

 
95 cm-es magasított felépítmény központi reteszelésű lengő oldalfalakkal, középső rakoncával Nyomtat
 
 Ez a felépítmény már sok mezőgazdasági termelőnél bevált a HW 80 modernizálásakor.
A felépítmény központi reteszelésű 95 cm-es egybefüggő lengőoldalakkal rendelkezik.
Az erős bordázatnak és a megerősített felső élnek köszönhetően garantálható, hogy az oldalfalak nagy terhelés esetén sem hajlanak el.
  
Az oldalfalak tömítettsége úgy lett megoldva, hogy még repce szállításakor sem lép fel szóródási veszteség. A billenőhíd teljes erősítést kapott, így a kopás különösen a külső keretnél elkerülhető. A billenőhíd stabilizálásával fáradtság nélkül biztosítható a központi reteszelés. Az oldalfalak részbeni ráhegesztése a billenőhídra a felépítmény stabilitását és a tömítettségét emeli. A felépítmény szállítható egy további kifolyó csúszdával. Ez a felépítmény minden változata szállítható a HW 60 pótkocsihoz is.
   Előnyök:
· nagy stabilitás
· a középső rakoncás felépítmények teljesen tömítettek, így alkalmasak mindenféle gabona szállítására
 HW 80 95 cm-es magasított felépítmény, 2.5. Változat
Méretei: hossz: 5200 mm, szélesség: 2340 mm
 térfogat: 11,6 m3
  Hátrányok:
· darabos áru szállításánál korlátozottan használható.
· istállótrágya és siló szállításakor az oldalfal felső élénél felboltozódás fordulhat elő.
· középső rakonca alkalmazása esetén korlátozott a használhatóság az olyan ömlesztett anyagoknál, mint pl. istállótrágya és siló.

Kombinált 95 cm-es felépítmények Nyomtat
 3.1 Változat 3.2 Változat (szabadalommal védett)
 Ez a felépítmény a hagyományos 1. változat és a magasított 2.változat kombinációja. Az elő- és hátfal, valamint egy oldalfal, mint a 2. változatnál, egy darabból áll és a hídhoz van mereven hegesztve, de a vevő kívánságára szállítható középső rakoncával és lengő oldallal, a másik oldalfal pedig mint a hagyományos 1. változatnál két oldalfalból áll. Ezzel a változattal egyesülnek a magasított felépítmény - nagy stabilitás, alacsony kopás - és a hagyományos felépítmény - alsó oldal csúszdaként szolgál, oldal könnyedén leszerelhető - előnyei. Ez a felépítmény egy új fejlesztés, a bal oldalfal nyitása az ismert silófelépítmény elvén működik. A homlok- hát- és jobboldali fal a platóhoz mereven hegesztett, de a vevő kívánságára szállítható középső rakoncával és lengő oldallal. A silófelépítményhez hasonlóan a bal oldal billentéskor nyílik. Az erőátvitel kötelekkel történik, melyek elöl ás hátul az alvázhoz, valamint a homlok- és oldalfalhoz vannak erősítve. E felépítmény széleskörűen alkalmazható; gabonánál garantált a nagyon jó tömítettség, darabos áru könnyen lebillenthető a billentéskor keletkező 5,2 x 1,5 m nagyságú nyíláson. Az egyszerű kivitel lehetővé teszi a saját magunk által történő felszerelést egy adott, jó állapotban lévő alvázra.
 Image Image
 Felépítmény méretei:
Hossz: 5200 mm, szélesség: 2340 mm, magasság: 950 mm
térfogat: 11,6 m3
 
120 cm magas felépítmény középső rakoncával központi reteszeléssel: 4. változat Nyomtat
 Ez a felépítmény cégünk egyik csúcsterméke és általában azok a vevők választják, akik terményeik szállítását maguk kívánják megoldani. A nagy térfogat lehetővé teszi egy átlagos futómű és alváz teherbírásának optimális kihasználását. Az erősoldalfal merevítő bordázat és a középső rakonca nagy stabilitást biztosít. A többi magasított felépítményhez hasonlóan itt is biztosított a tömítettség szóródás ellen. 
 Image Image
Felépítmény méretei:
Hossz: 5200 mm, szélesség: 2340 mm, magasság: 1200 mm, térfogat: 14,6 m3
A 3.1 és 4.1 változatok hidraulikus nyitószerkezettel is szállíthatók.
Kombinált felépítmény: 4.2 Változat (szabadalommal védett) Nyomtat
 Gabonaváltozat Silókivitel
 Magasítók nélkül 600 mm-es magasítóval
 Hossz:  5200 mm hossz:   5200 mm
 Szélesség:  2340 mm  szélesség:  2340 mm
 Magasság:  1200 mm magasság:  1800 mm
 Térfogat:     14,6 m3 térfogat:       19 m3

 Ez a felépítmény a 3.2 változat továbbfejlesztése, különbség az oldalak magasságában van.
A homlok- hát- és jobboldali fal a platóhoz mereven hegesztett. A silófelépítményhez hasonlóan a bal oldal billentéskor nyílik. Az erőátvitel kötelekkel történik, melyek elöl ás hátul az alvázhoz, valamint a homlok- és oldalfalhoz vannak erősítve.
Egy ilyen felépítménnyel felszerelt HW 80 pótkocsi különösen széles alkalmazási területtel rendelkezik:
· gabonánál garantált a nagyon jó tömítettség, darabos áru könnyen fel ill. lerakható a nyitáskor keletkező 5,2 x 1,5 m nagyságú nyíláson (csak hidraulikus nyitószerkezettel).
· Szenázs és kukoricasiló szállításához három oldalra felszerelhető 600 mm-es magasító, így hasonló térfogat érhető el, mint az ismert nehéz silófelépítménnyel

Istállótrágya szállításánál a rakodási magasság ne haladja meg a felső élmagasságot, hogy elkerüljük a felboltozódást és ezzel a pótkocsi esetleges felborulását. Ez elkerülhető a hidraulikus nyitószerkezet beépítésével.

Az erőátviteli kötelek rögzítésére nem használhatók az alvázon meglévő tartó konzolok.
Cégünk  új konzolokat szállít, melyet a vevő önmaga is felhegeszthet az alvázra. Ehhez szerelési útmutatót mellékelünk.

Image
Silókivitel, 1800 mm magas, töltési folyamat

Image
ürítési folyamat.
 Image Image
 4.2. változat hidraulikus oldalnyitással
istállótrágya billentéskor
 4.2. kombinált felépítmény, gabonaváltozat, 1200 mm
 tartozék: takaróponyva, billentő csúszda
Nehéz silófelépítmény: 5. Változat Nyomtat
 Hidraulikus oldalnyitásMechanikus oldalnyitás 
 Image Image
 Az ábrázolt nehéz silófelépítménynél a nyitórudazat, mely a homlok- és hátfalon a billentéskor az oldalfalat nyitja, kiváltásra került egy-egy hidraulika munkahengerrel. Ezzel lehetővé vált, hogy a billentéstől függetlenül nyitni, zárni lehessen az oldalt. Ezáltal bővül a pótkocsi használatának lehetősége, pl. bálás szalma, rakodás targoncával, raklapos árú szállítása.
Különösen alkalmas ez a jármű, ha a termelőnek szalmaszállításkor lakott településen kell áthajtani. A hagyományos szállítóeszközökkel ellentétben ezzel a felépítménnyel elkerülhető a szóródás.
Az átépítési készlet két munkahengerből, két tartószelepből, egy elosztóból, egy komplett hidraulika vezeték garnitúrából és két a munkahengerek rögzítéséhez való tartóból áll.
 Ezt a silófelépítményt a HW 80, HW 60, IFA W-50 és L-60 méretére gyártjuk. A régi felépítmény részleteiben megerősítésre került a stabilitás megnövelése érdekében. Így pl. az oldalfalak 40 mm mély merevítő bordázatot kaptak, ezzel az oldalak kihajlása messzemenően ki lett küszöbölve. A felépítményt plató nélkül szállítjuk, felszereléséről a vevőnek kell gondoskodnia.
Platóval együtt történő rendeléskor szerelve szállítjuk
 Az átszerelés házilag megoldható. 
 A felépítmény méretei: hossz: 5200 mm, szélesség: 2340 mm magasság 1600 mm, térfogat: 19,4 m3 
IVECO 135/E 23 W tehergépkocsi alkalmazása a mezőgazdaságban Nyomtat
 Az IFA W-50 alkalmazása a mezőgazdaságban bebizonyította, hogy a mezőgazdasági üzemeknek és a fuvarozóknak szükségük van tehergépjárműre. Mivel sajnos a W-50-esek egyre jobban elavulnak és tönkremennek szeretnénk egy alternatívát bemutatni.
Az IVECO 135/E 23 W egy olyan jármű, mely a mezőgazdaság számára nagyon megfelelő.
Az alábbiakban bemutatott felépítmények könnyen felszerelhetők:
Nehéz silófelépítmény platóval
Hossz:  3800 mm
Szélesség 2420 mm
Magasság: 1600 mm
Térfogat:    14,7 m3
hasznos teher:         8 t
Hasonló felépítményt kínálunk IFA W-50 és L60 háromoldalra billentő gépkocsikhoz is.
Image 
 ImageImage
Magasított felépítmény: 1,20 m magas, háromoldalra billenő, hossza 3800 mm, szélesség: 2420 mm, térfogat: 11 m3, hasznos teher 8 t, jobboldal egybefüggő lengő oldal, baloldal osztott, lefelé és felfelé nyíló
HW 80 többcélú felépítmény: 9.változat Mindenféle szállítási munkákra Nyomtat
 Abból a célból kezdtük el gyártani ezt a felépítményt a HW 80-hoz , hogy a mezőgazdasági üzemek számára egy olyan pótkocsit biztosítsunk, mellyel minden előforduló szállítási munka megoldható.
Ez a felépítmény minden HW 80-ra felszerelhető és egész éves használatot tesz lehetővé, mint pl. siló (19,38 m3 térfogat), gabona vagy darabárú szállítása.
A baloldali oldalfal teljes felemelésével keletkező 5,2 x 2,40 m nyíláson keresztül jól lehet be- és kirakodni pl. raklapos árút targoncával vagy homlokrakodóval. Az erőgép hidraulikája működteti az oldalfal emelését, süllyesztését és a központi reteszelését. Az alvázkereten található öt zárókampó, valamint a sarokoszlopokon lévő plusz két zár gondoskodik a megfelelő tömítettségről, még a legapróbb szállítandó anyagnál is. A homlok- hát- és jobboldali fal a platóhoz mereven hegesztett, de a vevő kívánságára szállítható bal oldalon kifolyó csúszdával is. A felépítmény silózáskor történő alkalmazásához jobboldalon ütközőlemezzel szállítjuk. A gazdák számára azért előnyös ennek a felépítménynek az alkalmazása, mert ezzel minden előforduló szállítási igénynek meg tud felelni.
 A nagymérető rakodási térfogat miatt célszerű ennél a felépítménynél a futóművet 15 t összteherbírásra átépíteni. Az üzemeltetéshez kétkörös hidraulika rendszerre van szükség, egy az oldal emelését - süllyesztését és reteszelését, a másik a billentést működteti. Egy további elektro-hidraulikus vezérlés beépítésével a második rákapcsolt pótkocsi is működtethető a vezetőfülkéből.
Image
Image  Image
balra billentő szabadalommal védett
 Rakodás targoncával (plató: palettaméret)
Többcélú felépítmény (9. változat) IVECO tgk-ra szerelve Nyomtat
 A felépítmény alapelve és alkalmazási lehetősége azonos, mint a HW 80 esetében.
Hossz: 3800 mm, szélesség: 2420 mm, magasság: 1600 mm, térfogat: 14,7 m3, hasznos teher: 7,5 t
 Image Image
 balra billenő hátra billenő
Egyéb részegységek és tartozékok Nyomtat

 Vonóvilla (saját gyártmány)
·HW 80-hoz 2150 mm, HW 60-hoz 1800 mm hosszúságú vonóvilla
·1500 mm-es vonóvilla alkalmazásakor és rövidített felépítmény változatnál 2 db HW 80 pótkocsi szerelvényben való vontatásakor betartjuk a 18 m megengedett hosszúságot·a különböző gyártókkal való kapcsolatunk alapján bármilyen típusú pótkocsihoz tudunk vonóvillát biztosítani
·18 t össztömegig bármilyen típusú vonóvilla megrendeléskor az alábbi méretek megadása szükséges


Billenőplatók HW 80, HW 60 pótkocsikhoz IFA W 50, L 60 tgk-hoz

Image A billenőplatók fő méretei minden típusnál megmaradtak, így egy adott futóműre, alvázra az új plató gyorsa felszerelhető. Termékeinknél ugyanaz az acélminőség kerül felhasználásra, mint az eredetiben. Különösen a HW 80-nál néhány gyenge pont, mint pl. fenéklemez, külső keret, munkahenger feltámaszkodási felülete, így az eredetihez képest lényegesen megnőtt a tartóssága.


 HW 80 és L 60 gumiköpenyek
L_60_gumiköpenyek
Gyári új (orosz termék)
1200 -500 -508
diagonál
80 km/h-ig
3750 kg terhelhetőség/kerék
Image L_60_gumiköpenyek
Ipari futózott
Michelin karkasz
18/70 - 20 radiál
Profil U 27
90 km/h-ig
Image HW_80_gumiköpenyek
Futózott, profil U 27
16/70 - 20 (16.00-20) radiál
·futófelület alatt acélbetét véd az éles tárgyak ellen
·Michelin karkasz katonai járművekről, robosztus kivitel, lényegesen nagyobb futási teljesítmény és teherbírás, mint a hasonló méretűeknél
·60 km/h-ig, 4700 kg/kerék
Image 

 További ajánlataink:
· hasonló gumiköpeny, mint fent, csak 90 km/h-ra IFA W 50
· keréktárcsák HW 80-hoz
· 13.00-20, 8 furattal (10 furattal is szállítható)
· komplett kerekek a fentiekből szerelve (csak HW 80)


Image
  Raktér lefedése
A felépítmények a homlok- és hátfalon fellépővel rendelkeznek, amelyekről a ponyvát fel ill. letekerni lehet. Különböző színek közül lehet választani.
Minden általunk gyártott felépítményhez rendelhető takaróponyva, mely ponyvatartó vasakból, alumínium sínből és felcsavarható ponyvából áll.
Image
 Image
Vetőmag és műtrágya feltöltő csigák Nyomtat
 Kedves Vevőink! 
 Gyártóüzemünk a két- és háromoldalra billentő pótkocsik gyártásával összefüggésben különböző vetőmag és műtrágya feltöltő csigák előállítására és kereskedelmére is szakosodott. Azzal, hogy nálunk a pótkocsik és a feltöltő rendszerek előállítása és kereskedelme egy kézben van, lehetőségünk van arra, hogy a termelők számára testreszabott megoldást kínáljunk egyéni igényeihez.A nagyszámú felkínált változatok lehetővé teszik, hogy azon termelők számára is találjunk megfelelő megoldást, akik már rendelkeznek másféle pótkocsi típussal.
Prospektusunk kiegészítéseként az alábbiakban szeretnénk bemutatni a speciális vetőmag és műtrágya feltöltő rendszereinket.
 
 Vetőmag és műtrágya feltöltő felépítmény kétoldalra billentő pótkocsiknál - 6.a és 6.b változat
 Ezen felépítményeknél egy már nagyon bevált konstrukcióról van szó, hiszen egyszerűbb formájában már mintegy 20 éve jól vizsgáztak a HW 80-oknál. Ezen felépítményeknél egy már nagyon bevált konstrukcióról van szó, hiszen egyszerűbb formájában már mintegy 20 éve jól vizsgáztak a HW 80-oknál.
 Image Image
 HW 80 vetőmag és műtrágya feltöltővel, 6.a változat
95 cm oldalmagasság, csiga szállítási helyzetben
 HW 80 vetőmag és műtrágya feltöltővel, 6.b változat
120 cm oldalmagasság, csiga munkahelyzetben
 A csigarendszer kivitele és teljesítménye minden változatnál azonos
 
 A vetőmag és műtrágya feltöltők felépítése és működése
 
 Ezek a felépítmények azon a jól bevált elven nyugszanak, melyeket már régen is alkalmaztak a vetőmagvak és a műtrágya kihordásánál. Az alapot a 2.2 ill. a 4. magasított változat szolgáltatja. A jobb oldali fal mereven hegesztett a platóhoz. Ezen az oldalon található a teljes hosszában végigmenő hosszanti csiga. A baloldal két lengő fallal, középső rakoncával és központi reteszeléssel rendelkezik úgy, hogy a felépítmény másfajta szállítási feladatra is alkalmazható.

A keresztcsiga kihajtható csapágyazással rendelkezik, ezáltal állítható szállítási ill. munkahelyzetbe. A pótkocsi homlokfalán található egy hidraulikavezérlő egység, így régebbi típusú vontatokkal is működtethető, amelyek csak egy hidraulika körrel rendelkeznek. A felépítmény minden mozgatása hidraulikus úton történik, a keresztcsiga kinyitása és becsukása is.

A csiga teljesítménye függ az anyagtól és annak állagától. Gabonánál és granulált műtrágyánál 40 t/óra teljesítmény érhető el. Ömlesztett őrölt műtrágyánál a teljesítmény jelentősen csökkenhet. 

A csigarendszer beépítése adott pótkocsi felépítményekre Nyomtat
 Gyakran találkozunk vevőink azon véleményével, hogy anyagi okokból csak a csigarendszert szeretnék megvenni, és majd saját maguk felszerelik a már adott pótkocsira. Ezt a megoldást nem javasoljuk, mert nem engedhetjük meg, hogy egy majd milliós értékű új berendezést egy hagyományos (1. változat) pótkocsira szereljék fel, amit gyakran még 1989 előtt gyártottak, hacsak nem olyan felépítményről van szó, amit cégünk, vagy esetleg más gyártó a közelmúltban szállított és az oldal magassága legalább 90 cm. A pótkocsi, amelyre a csiga felszerelésre kerül rendelkezzen legalább 12 t össztömeggel. A 6.a változat kis változtatással a HW 60-ra is rászerelhető.
Ebben az esetben mindenképpen javasoljuk hozzáértő szerelő szakmunkáját.
A hagyományos HW 80 azért sem javasolt, mert a 8db oldalfal miatt meglehetősen instabil a felépítmény
 

 A 6.a és 6.b változatok alkalmazási területe

A vetőmag és műtrágya feltöltő csigák 30 - 40 t/óra teljesítménye elegendő a vetőgépek ill. a műtrágya szórók feltöltéséhez. Gabona betakarításkor, mint áttöltő kocsiként nem javasoljuk, mert ehhez legalább 100 t/óra teljesítmény szükséges. A kihordócsiga 3 m-es hossza a 6.a és 6.b változatoknál általában elegendő a hagyományos vetőgépekhez és műtrágyaszórókhoz. A vevő kívánságára a 6.b típus szállítható 3,3 m-es csigával is felárért. Ez egyébként a maximális hossz is egyben közlekedésbiztonsági szempontok miatt. Amennyiben különböző vetőgép kombinációt használnak, érdemes megvizsgálni egy háromoldalra billentő pótkocsi alkalmazásának lehetőségét ráépített feltöltő csigával.

 
Vetőmag és műtrágya feltöltő csigák háromoldalra billentő pótkocsikhoz Nyomtat

 Amennyiben már rendelkeznek háromoldalra billentő pótkocsival, vagy tervük van, hogy a közeljövőben ilyet beszereznek, költségmegtakarítási okokból mindenképpen azt javasoljuk, hogy feltöltő csigát a végfalra szereltessék.

A mezőgazdaságban az utóbbi években az oldalra kinyíló feltöltő csigák terjedtek el, ugyanis a hátranyíló csigák esetében a feltöltendő géphez való odaállás elég nehézkes. A feltöltő csigák nagyteljesítményű hidromotorral vannak felszerelve, melyeket a vontató hidraulika rendszere hajt meg - csatlakozások a pótkocsi alvázán hátul.

Gyártási és kereskedelmi programunkban az alábbi oldalra nyíló feltöltő csigák szerepelnek:

Image
 HW 180 18 t háromoldalra billentő, 9. változat, , T 31 G 4,0 feltöltő csiga munkahelyzetben
Image

 HW 80 15 t háromoldalra billentő, T 31 G 4,0 feltöltő csiga szállítási helyzetben
Image
 HW 80 15 t háromoldalra billentő, E 200 / 4,8 feltöltő csigával
 TípusGyártmány
Kivitel
Teljesítmény: (t/óra)
Csiga átmérője (mm)
Csiga hossza (m)
T31 G 4,0
Jema
horganyozott
30 170
4,0
T 31 G 4,5
Jema
horganyozott
30
170
4,5
E 200/ 4,0 Conow rozsdamentes acél
40
180 4,0
E 200 / 4,8 Conow rozsdamentes acél40 180
4,8 


  Alapkivitelben minden feltöltő csiga elektro-hidraulikus vezérlés nélkül kerül szállításra.
A fenti típusok mindegyikét szállítani tudjuk teljes alkatrészellátással
Háromoldalra billentő pótkocsi szállítása esetén a felszerelést szervízszolgáltatásként elvégezzük.
 
Egyéb tartozékok Nyomtat
 A feltöltő csigák háromoldalra billentő pótkocsival való üzemeltetésének előfeltétele, hogy a pótkocsi rendelkezzen két hidraulika csatlakozóval - egy oda, egy vissza folyóval.
Az előre menő ágba beépítésre kerül egy záró csap, melyet szintén szállítunk. Ezzel válik lehetővé a feltöltő csiga kézi vezérlése, ekkor a kezelő közvetlenül a pótkocsi mellett áll. Tartozékként szállítható minden típushoz egy elektro-hidraulikus vezérlés.
Ezzel lehetőség van arra, hogy a feltöltő csigát a vetőgépen, vagy a műtrágyaszórón állva kezeljük. A vezérlés áramforrásaként a pótkocsi elektromos rendszere szolgál. Ez a "távirányító" külön opcióként rendelhető. Amennyiben a pótkocsi szállításához és a vetőgép ill. a műtrágyaszóró vontatásához egy vontató áll rendelkezésre, a hidromotorra való csatlakozáshoz opcióként rendelhető hosszabbító vezeték (2 x 6 m). 

Cikkszám

Megnevezés

Csiga hossza

Felépítmények kétoldalra billentő pótkocsihoz

04/040/000

HW 80 plató feltöltő csigával

95 cm oldalfal magasság

3,00 m

05/020/000

HW 60 plató feltöltő csigával

95 cm oldalfal magasság

3,00 m

04/042/000

HW 80 plató feltöltő csigával

120 cm oldalfal magasság

3,00 m

04/042/050

HW 80 plató feltöltő csigával

120 cm oldalfal magasság

3,00 m

Három oldalra billentő pótkocsik

09/055/000

T 31 G 4,0 feltöltő csiga, horganyzott

4,00 m

09/056/000

T 31 G 4,5 feltöltő csiga, horganyzott

4,50 m

09/058/000

E 200/4,0 feltöltő csiga, rozsdamentes acélból

4,00 m

09/057/000

E 200/4,8 feltöltő csiga, rozsdamentes acélból

4,80 m

Tartozékok három oldalra billentő pótkocsihoz

09/057/020

Elektro-hidraulikus vezérlés


35/055/006

2 x 6 m olajvezeték szűrővel és csatlakozóval